NOR Rating info

Org. Dokumenter

Årsmøtet 2015: NOR-Rating vil samle storbåtseilerne

Utskrift E-post

Skal samtale med NORC om sammenslåing av klasseklubbene.

Sverre Ellingsen (KNS) fortsetter som leder i NOR-Rating. Med seg i styret har han  Rune Terje Hjertås (Tønsberg SF) Endre Steinbru (Fredrikstad SF) og Stig Gard Paulsen (Seilforeningen 1929 Stavanger).

Den viktigste saken på årsmøtet ble vedtaket om å sondere terrenget for å slå sammen de to klasseklubbene som administrerer regelverket for respittseiling i Norge. Bakgrunnen for dette er at NSF fikk søknad om å arrangere NM i respittseiling fra både NOR Rating og NORC.  En samlet klasseklubb vil vi kunne handtere slike spørsmål enklere og  innenfor klasseklubben.

Erfaringene med NOR-Rating etter overgang fra LYS til ORC så langt er svært gode, men fremdeles er det for mange som føler at terskelen for å komme i gang er for høy.

 - -Vi skal derfor jobbe med informasjon om inngangsbilletten. Fortsatt er det mange som føler at ORC respittseiling er for komplisert.   Det er enkelt å komme i gang, men vi har ikke vært flinke nok til å forklare det for nye seilere, understreker Sverre Ellingsen..

Økonomien i klasseklubben er tilfredsstillende, til tross for et negativt resultat på 148 000 kroner.  - Vi har hatt litt for mange penger på bok, sier Ellingsen. Det vi i realiteten gjør er å subsidiere hvert målebrev med 100 kroner noe som var bestemt av årsmøtene for å redusere egenkapitalen. Det kan vi ikke fortsette med. Vi skal fortsatt redusere kostnadene våre, men vi er nødt til å la målebrevavgiften gjenspeile våre reelle utgifter, understreker han.

Årsmøtet vedtok en endring i lovene som innebærer en årsmøteperiode på to år. Neste ordinære årsmøte holdes altså i 2017. 

Fullstendig referat vil foreligge om kort tid.

Treff: 2597