Hvordan komme i gang

 Utskrift E-post

For den som ikke har seilt regatta før, eller som har ny båt, har vi laget en sjekkliste som skal gjøre det enklere å finne fram og komme igang.

 

Bli med i en seilforening tilsuttet NSF  

For å kunne stille i regattaer må du være medlem i en seilforening.  Seilforeninger finnes over hele landet. Seilforeninger i Norge finner du her

 

Kjøp seilnummer  

For at båten din skal kunne identifiseres må du ha nummer i seilet. Norske båter seiler med norsk seilnummer. Seilnummer får du her.  Ofte vil leverandørenav en ny båt hjelpe til med dette. 

 

Registrer deg  

Registrer deg som bruker på disse sidene. Dersom du ikke er registrert som bruker kan du ikke knyttes som eier til båten din og dermed får du ikke NOR Rating målebrev. Registrering.

 

Måle båten for NOR Rating  

Skal du stille i en NOR Rating regatta, så må du få båten din og seilene dine målt av en måler. Her er en oversikt over målere. Ofte vil en leverandør av en ny båt hjelpe til med dette.

 

Skaffe målebrev  

Når båten er målt kan du løse NOR Rating målebrev. For å seile i en NOR Rating klasse i regatta må du ha gyldig målebrev. Betalt målebrev gjelder som medlemskap i NOR Rating.  Sjekk at "Persondata" og "Mine båtdata" er korrekt før du betaler! Dersom det er første gang du løser målebrev, vil det være gratis.

 

Betale lisens  

Noen regattaer krever at du må betale seillisens til Norges Seilforbund. Du kan laste ned Norges Seilforbunds Lisensforskrift her

 

Ordne forsikring  

Mange regattaarrangører krever at du har gyldig tredjeparts forsikring på båten din. Det er lurt å sjekke med forsikringsselskapet ditt hva din forsikring dekker.

 

Så er det bare å melde seg på regatta.

 

Treff: 4580